dimanche 31 mai 2015

Run baby run.........



Officieel hou ik niet van hardlopen. Nee, echt niet.
Ik had er vroeger op school een verschrikkelijke hekel aan.
Ik kwam altijd achteraan, was altijd één van de laatsten en had altijd zijsteek.............
Ik vond het gewoon echt niet leuk.

Dus toen een vriendin mij, een aantal jaren terug, vroeg om met haar te gaan hardlopen
was ik behoorlijk sceptisch en stond ik niet echt te springen.
Maar het was net na mijn derde zwangerschap, er mochten nog wel een paar kilootjes af en qua uithoudingsvermogen was het ook niet echt om over na huis te schrijven.
Even de trap op, naar boven rennen, zorgde er al voor dat ik buiten adem was.

Daar moest dus nodig iets aan gedaan worden En het voordeel van hardlopen is dat kunt gaan als je een gaatje in je volle planning hebt en je niet verbonden bent aan vaste lestijden.

Ik ging dus met haar mee. De eerste keer was 'heftig' en de derde keer gooide ik bijna de handdoek in de ring. Maar ik had beloofd dat ik met haar mee zou gaan dus ik zette door.

Ook toen mijn vriendin verhuisde had ik de smaak zo te pakken dat ik ermee door ging. Alleen met de MP3, muziek in de oren of samen met m'n oudste die dan meeging op de fiets.

Vorig jaar ben ik even uit de 'running' geweest door een flinke val van de trap.
Maar begin dit jaar ben ik, of beter gezegd, zijn we, weer van start gegaan.
Samen met een paar (andere) vriendinnen.
Alle zaterdagsmorgens om 9 uur. Wat we nu dus al 5 maanden trouw volhouden.
'k ben trots op ons.
Het is heerlijk om de dag zo te beginnen, het is ontspannend, je hoofd is leeg en ik geniet als we het dorp uitlopen, het platteland op. Het Noord-franse platteland is in deze periode op z'n mooist als je het mij vraagt.

En het allerfijnst is natuurlijk het moment dat je thuiskomt na een uurtje hardlopen;
een fijne moeheid en een voldaan gevoel.

Wie had zoveel jaren geleden kunnen denken dat ik op een dag zou zeggen dat ik het fijn vind om te hardlopen, dat ik iedere keer met plezier mijn loopschoenen aantrek..........

Vandaag lopen wij onze eerste 'Run', Trail de la Fraise; een bescheiden 6 km.
We leggen deze eerste keer de lat niet te hoog. Mede ook doordat deze Run door weilanden, zandweggetjes en beekjes gaat..... een Run met obstakels zeg maar.

En wie weet kunnen we volgend jaar voor de 15km gaan..........

samedi 30 mai 2015

Old cake dish with feet








De route die in neem van m'n werk naar huis begint langzamerhand te 
lijken op 'la route de la Brocante'.
En daarover hoor je mij niet klagen, ik vind het super.

Steeds meer mensen zetten hun waar aan de straat. 
Regelmatig stop ik even, maak ik een praatje want volgens mij doen deze
mensen het ook voor een deel voor de gezelligheid.
En af en toe vind ik wel iets moois.
Vorige keer was het deze Sunny Mirror
En nu dus deze prachtige oude glazen gebakschaal op voet.
'k moet binnenkort maar eens even een taartje gaan bakken!
Een fijn weekend allemaal.

#


Ma dernière trouvaille Brocante;
ce joli plat à tarte en verre sur pied.
Ca sera ma bonne excuse pour préparer un gâteau ce weekend.
Bonne weekend à vous.

mercredi 27 mai 2015

Radijsjes uit eigen tuin - Des radis de notre jardin































Afgelopen week aten wij de eerste radijsjes van dit jaar, en wel uit eigen tuin.
Ik vind het erg leuk om iets te zaaien, te zien groeien, te oogsten en uiteindelijk zelf op te eten.
Zoveel lekkerder als groente en fruit die je in de winkel koopt.
Prachtige kleur ook dat radijsjes-rood.

We eten de radijsje, gewoon met een stukje stokbrood (van onze buurman-bakker), boter en een beetje grof zeezout. Meer hoeft het niet te zijn.

#

Cette semaine nous mangions pour la première fois cette année, des radis de notre propre jardin.
J'aime beaucoup semer, regarder pousser, récolter et ensuite manger les légumes et fruits de notre jardin.
Tellement meilleur que ceux achetés en magasin.
J'adore cette belle couleur: le radis rouge.

Nous mangeons les radis avec un morceau de baguette avec du beurre, un peu de gros sel.
Pas besoin de plus. Une délice simplement.

In blijde verwachting - Dans l'attente d'un heureux évènement



Deze merel, tenminste wij denken dat het een merel is, zit bij ons onder het afdakje te broeden.
Ze heeft nu niet meteen het rustigste plekje uitgezocht want het is vlak voor de zijdeur waardoor wij altijd in en uit huis gaan.

Dat vloog de hele tijd maar af en aan met takjes, een gezellige drukke bedoening.
Omdat het me allemaal nog al een wankel geheel leek, daar bovenop dat kistje, heb ik er een deksel van een schoenendoos onder gelegd.
Even dacht ik dat dit me niet in dank werd afgenomen en dat ze waren vertrokken maar niets was minder waar en sinds vorige week zit ze te broeden.

Op internet las ik dat het zo'n 13 tot 15 dagen duurt dat de eieren uitkomen.
Dus nu maar afwachten.





lundi 25 mai 2015

Greetings from Antoing (Belgium)


Dit keer werd het geen bezoekje aan een Brocante maar bezochten we een 
"Fête de Printemps", 
oftewel Lentefeest met bloemenmarkt, in Antoing, hier net over de grens in België.
Het weer was perfect en de sfeer erg gezellig.
Ter gelegenheid van dit feest was de toren van het kasteel van Antoing (privé bezit) te bezoeken. Het werd een hele klim, de toren is 285 treden hoog maar het uitzicht prachtig. Ook maakten we een wandeling in het park van het kasteel.
Het kasteel is nog bewoond door de prince de Ligne. De familie "La maison de Ligne" is één van de oudste families van België.

We genoten van een ijsje op een bankje in de zon terwijl de plaatselijke fanfare een concert gaf en we namen een aantal Belgische specialiteiten mee naar huis; een zakje "Cuberdons" en Mattentaartjes.















vendredi 22 mai 2015

I presente to you........ the family Klaassen


Ik stel aan u voor: de familie Klaassen.
Dit vrolijke en kleurrijke stel vond ik gisteren in de 
kringloopwinkel.
Bijna helemaal compleet, 
alleen Katrijn is niet van de partij.
Nu alleen nog een poppenkast en de theatervoorstelling kan beginnen.

DAMES EN HEREN, HOOGGEEERD PUBLIEK.................

#

Je vous présente............ la famille Guignole:
voilà ma dernière trouvaille à la Brocante.







mercredi 13 mai 2015

Lentesneeuw / Neige de printemps







Heerlijk die zon,
en prachtig die kleuren,
lentegroen en lichtroze.......
met op de achtergrond een mooie blauwe lucht.
De foto's maakte ik vorige week
tijdens onze vakantie in Nederland.

#

J'adore ces couleurs;
vert printemps,
rose claire,
bleu ciel.
J'ai fait ces photos la semaine dernière
lors nos vacances aux Pays Bas.

mardi 12 mai 2015

A storie of a bike and brother love


Missie "fietsen zonder zijwieltjes" geslaagd.

Onze jongste wilde er in eerste instantie niets van weten toen ik hem, vorige week vroeg of hij mee wilde gaan fietsen. "Ja maar, er is een zijwieltje kapot". 
"We kunnen ook zonder proberen", antwoordde ik hem.
Hij zag het eigenlijk helemaal niet zitten, en keek me bedenkelijk aan.
Hij wilde wel heel graag maar vond het best wel eng.
Weet je, dan kun je het ook aan je grote broer laten zien als je die over een paar daagjes weer terug ziet. Grote broer was namelijk een weekje aan het logeren bij Opa en Oma in Nederland.
Dat hoefde ik geen tweede keer te herhalen, in no time zat hij op de fiets. 
En in een middag was het klusje praktisch geklaard. Alleen opstappen is nog vrij lastig.
T. is erg trots op z'n, 6 jaar oudere, grote broer en vind hem erg stoer. 
Hij noemt hem 'mon copin', oftewel mijn vriend.

Een aantal dagen later in de auto, bijna bij Opa en Oma gearriveerd, om L. op te halen zei hij: 
"mijn ogen zijn nat maar dat komt omdat ik blij ben dat ik m'n 'Copin' weer terug zie".
Als dat geen broederliefde is...............








dimanche 10 mai 2015

The rhubarb season has started; Recipe rhubarb tart
















Het rabarber seizoen is weer begonnen. En zoals ieder jaar openen we het seizoen met het bakken van een rabarber taart. 

Dit is trouwens ook eigenlijk het enige wat ik met de rabarber maak.

Deze taart is echt super simpel om te bakken en je tovert in 'no time' iets lekkers op tafel. Voor bij de koffie of als toetje (warm serveren en met een bolletje vanille ijs bijvoorbeeld...........).

Zoals op de foto's te zien werkten we gezellig 'aan de lopende band' ......... nummer één schilt, nummer 2 snijdt de rabarber in blokjes en nummer 3 maakt 'het beslag'........

Het ging wel op het nippertje goed deze eerste keer, nog vijf minuten langer in de oven en hij was verbrand geweest........

Maar we waren nog net op tijd en toen we de taart uit de oven haalden kwam een heerlijke geur van rabarber met kaneel ons tegemoet.

Hier volgt het recept:



RABARBER TAART

Ingrediënten:

- Bladerdeeg (ik koop deze meestal kant en klaar)

- 180 gr suiker
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel maizena
- 3 eieren

- ongeveer 5 stengels rabarber (de taartbodem moet goed bedekt zijn)

Voorbereiding:

- Oven voorverwarmen th 6/ 200°C
- Bladerdeeg uitrollen en in de taartvorm doen
- Rabarber schillen in blokjes snijden en over de taartbodem verspreiden
- De suiker, kaneel, maizena en eieren goed mengen en het mengsel over de rabarber gieten.

- De taart 45 minuten, in het midden van de oven, bakken.


#


La saison de la rhubarbe démarre. Et comme notre tradition le veut; 
nous avons fait une tarte à la rhubarbe.

Cette tarte est très simple à faire et demande peu de temps pour la préparation.

Voici la recette:

TARTE A LA RHUBARBE

Ingrédients:

- Pâte feuilletée (que j'achète toute faite) 
- 180g de sucre
- 1 c.a.c. cannelle en poudre
- 1 c.à.s. de Maizena
- 3 oeufs
- environ 5 tiges de rhubarbe

Préparation:

- Préchauffez le four th 6 / 200°C

- Etalez la pâte dans une moule à tarte

- Epluchez la rhubarbe, coupez en dés et l'étalez sur la tarte

- Mélangez le sucre, la cannelle, la Maizena et les oeufs et versez ensuite
ce mélange sur la rhubarbe.

- Enfournez environ 45 minutes.